Непалци отворили нови погон у фабрици нудли у Руми

РУМА: Непалска компанија CG Corp Global је, после само четири месеца од отварања своје фабрике нудли “Wai Wai“ у Руми, прошила погон и отворила нову производну ллинију за производњу чаша за нудле, саопштено је из те компаније.
nudle fabrika nudli
Фото: Tanjug

Започели смо производњу чаша за нудле и прве количине нудли у чашама већ су испоручене купцима. На основу првих реакција с тржишта, овај производ је наишао на велико интересовање купаца, каже БК Лодха, генерални директор операција за Европу компаније.

Додаје да су, такође, започели производњу белих нудли и да су прве количине испоручене у Енглеску и на домаће тржиште, а наредних дана очекује се и производња за америчко тржиште.

Фабрика нудли у Руми запошљава око 130 радника, а у једној смени производи 150.000 паковања. До 2020. биће запослено више од 400 људи. Фабрика се простире на 6.000 квадратних метара, док површина купљеног плаца износи 9,5 хектара, а уређено је 4,5 хектара.

Компанија има планове за проширење и за нове инвестиције у различитим областима.

Румске “Wai Wai“ нудле, које се извозе у цео свет, представљене су на највећем сајму хране и пића на свету, који се управо одржава у Дубаију, а на којем и овај познати светски бренд презентује своје производе, што је од велике важности и користи за Србију.

У састав нудли које се праве у Руми улази више од 90 одсто сировина и репроматеријала из Србије. Извозу је намењено 80 одсто производње. 

Производи из ове фабрике се пласирају на тржишта Европе - од скандинавских земаља до Португалије, као и у Уједињене Емирате и земље Блиског истока, а у јануару је започета сарадња и с Катром. Извоз почиње и у Америку и у Канаду. 

Отварањем фабрике у Руми, компанија CG Corp Global започела је своје пословање у Европи. 

Фабрика “Wai Wai“ је део глобалног конгломерата Cinnovation групе, која се састоји од 122 компаније и 76 брендова, а присутна је у неколико делатности - инфраструктури, хотелијерству, банкарству, телефонији, прехрамбеној индустрији, хидроенергетици, образовању, производњи цигарета и пића. 

Власник Групе је први непалски милијардер Бинод Чодри, који се налази и на Форбсовој листи милијардера.  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести