Непосредна погодба за „Југоремедију”

ЗРЕЊАНИН: Након што је пропао и последњи, седми, покушај продаје некадашњег фармацеутског гиганта, Фабрике лекова „Југоремедија” у стечају, стечајни управника огласио је продају методом непосредне погодбе за 4. новембар у 11.15 часова у кругу фабрике.
jugoremedija
Фото: Дневник, архива

Предмет продаје методом непосредне погодбе је имовина фабрике, чија је процењена вредност 3.813.357,07 динара. У објављеном огласу наводи се да процењена вредност тог стечајног дужника није минимално прихватљива, нити је на ма који други начин обавезујућа за понуђача или опредељујућа за понуђача приликом одређивања висине понуде.

Најважнију имовину „Југоремедије” чине индустријски комплекс  површине 73.586 квадратних метара, припадајућа опрема која се налази у њему, намењена искључиво за производне и непроизводне погоне, 24 жига који су инетелектуална својина фабрике лекова, 28 моторних возила и инвентар и залихе привредног друштва „Југоремедија” АД .

Последња почетна цена, за коју није било заинтересованих, за продају некадашњег фармацеутског гиганта у Зрењанину била је 800 милиона динара. Већ након неуспеле августовске продаје најављивано је да има два заинтересована купца који се нису пријавили на тендер, али остају заинтересовани, као и да ће Одбор поверилаца „Југоремедије” одредити нови рок за продају или ће ићи на покушај продаје непосредном погодбом.

Иначе, стечај у „Југоремедији” проглашен је 2012. године, а четири године касније проглашен је банкрот. Та фабрика била је међу 24 спорне приватизације у Србији, чију је продају анализирао Савет за борбу против корупције.

Љ. М. – Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести