НИЈЕ ЛАКО, АЛИ СЕ ИСПЛАТИ Деда Мраз у Србији за пола сата може да ЗАРАДИ и до 100 евра! Али, прво мора да се ИНВЕСТИРА (ВИДЕО)

Бити Деда Мраз у Србији није лако, али јесте исплативо. Трка за овим послом је кренула још у новембру и трајаће све до Божића.
deda mraz pixabay
Фото: pixabay.com/ Ilustracija

Кандидати за овакву врсту ангажмана не оклевају да обуку одело најпопуларнијег старца на свету, сакрију се испод црвене капе, беле браде, густих седих обрва и округлих наочара, све како би зарадили додатно.

У децембру могу да зараде и више од хиљаду евра, али за ту плату ипак морају добро да се потруде.

Један од таквих је Београђанин Ђорђе Пантовић, апсолвент на Пољопривредном факултету и студент глумачке академије, који већ пету годину заредом, од краја новембра до Божића, ради као Деда Мраз.

Највише посла имам у децембру, али се захуктавам од новембра. Децембар је резервисан за посете породицама, а затим следе и посете за новогодишњи дан и новогодишњу ноћ. Када то крене, у току дана имам сигурно од 10 до 15 посета, које обично крећу од раног јутра, објашњава Ђорђе за Политику, признајући да посао који ради хонорарно није нимало лак.

Да би овај сезонски посао могао да функционише, потребан му је добар маркетинг на друштвеним мрежама, у шта редовно улаже новац. Опрема се подразумева, брада Деда Мраза се мења сваке године, костим такође мора да се одржава и мења после неког времена.

То значи да онај ко жели да почне да се бави овим послом мора у старту да обезбеди најмање 600 евра. И дневни трошкови су велики, на гориво, шминка за лице и обрве, карте за паркирање…, набраја овај Деда Мраз.

Признаје да може добро да се заради, у просеку више од 1.000 евра, а новац који заради, Ђорђе већ годинама улаже у своје школовање.

Овај посао сам схватио крајње озбиљно, за разлику од већине људи који у томе виде само шансу да на брзака узму новац. Мисле да ако купе браду код Кинеза да су завршили цео посао. Није тако, посао није лак, посебно ако се ради на поштен начин. Јер, да бих био Деда Мраз и да бих могао да зарадим довољно, ја морам за сваку посету да се подробно припремим и сазнам све о детету које посећујем, да осмислим посету… У децембру остварим и до седамдесетак посета, каже он.

И у агенцијама преко којих их је могуће ангажовати кажу да се ових дана убрзано повећава обим посла, а уместо у фирме, Деда Мразови све чешће долазе у домове грађана.

На сајту, посета Деда Мраза на пола сата кошта 4.900 динара, и то од 10. децембра до Светог Николе. Од 20. до 21. децембра за 30 минута дружења са најпознатијим дедом на свету треба одвојити 5.900 динара, а од тог датума цена постепено расте, да би 30. децембра Деда Мраз на пола сата коштао 8.900 динара, а 31. децембра – 9.900 динара.

Дневник/Политика

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести