Нови сервери и рачунарска опрема за Геодетски завод

БЕОГРАД: У Републички геодетски завод (РГЗ) стижу нови сервери, опрема за дата центар и скоро 1.200 комада различите рачунарске опреме, а вредност ове, до сада највеће набавке за технолошко осавремењивање РГЗ и служби за катастар непокретности, износи 3.180.000 евра.
Geodetski zavod Novi Sad/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу РГЗ се наводи да је набавка рачунарске опреме спроведена кроз пројекат Светске банке „Унапређење земљишне администрације у Републици Србији“, а циљ је модернизација служби за катастар непокретности.

Опрема која је обухваћена овом набавком биће подршка новом информационом систему чија је прва фаза већ успешно имплементирана, а друга и треће фаза су у процесу развоја. 

Републичком геодетском заводу биће испоручени сервери и решење за израду резервних копија и њихову рестаурацију за примарни Дата центар (Data Center), систем за удаљено чување података, опрема за заштиту података, 600 персоналних рачунара, 390 штампача различитог формата као и 175 скенера.

Развој новог информационог система за катастар непокретности једна од кључних компоненти пројекта „Унапређење земљишне администрације у Републици Србији“ који се имплементира уз подршку Светске банке, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести