НСЗ: Рад са странкама електронским путем

БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање до даљег ће комуникацију са странкама обављати електронским путем, с обзиром да је 17. марта у свим организационим јединицама НСЗ привремено обустављен њихов непосредан рад, због тренутне ситуације са вирусом корона.
nacionalna sluzba za zaposljavanje 6
Фото: Dnevnik.rs

У циљу изналажења могућности за најефикасније остваривање континуитета у процесу рада, НСЗ у свом саопштењу је навела врсте послова које ће се вршити електронским путем.

Прву пријаву лица на евиденцију и подношење захтева за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености, као и достављање уверења о статусу лица на евиденцији, потребно је предати електронским путем.

Такође, подношење захтева или пријава по расписаним јавним позивима или конкурсима спроводиће се електронским путем, као што ће се и прибављање и допуна документације са клијентима размењивати на исти начин.

Лицима заинтересованим за програм самозапошљавања, као и онима који су већ поднели захтев за учешће у наведеном програму доставиће се електронским путем Презентација Обуке "Пут до успешног предузетника", додаје се у саопштењу.

Послодавцима код којих ће, услед ванредног стања, доћи до прекида реализације програма, прекид ће се третирати као одлагање извршења уговорних обавеза, до завршетка насталих околности.

Контакт телефони и мејл адресе путем којих заинтересована лица могу добити све потребне иформације везане за рад филијала Националне службе налазе се на интернет страници НСЗ и на улазним вратима сваке филијале.

О свим променама режима рада са странкама, благовремено ће се информисати јавност, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести