Објављен порески календар за септембар

БЕОГРАД: Пореска управа Србије објавила Порески календар за септембар у коме се наводи да је 5. септембар рок за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма, као и за извештаје о извршењу обавеза запошљавања особа са инвалидитетом.
poreznici, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toškić, ilustracija

За подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања, као и за пореске пријаве и плаћање ПДВ-а за претходни месец рок је 12. септембар.

Рок за плаћање аконтације пореза на приходе од самосталне делатности за претходни месец, као и доприноса за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере, те за пореску пријаву и плаћање доприноса за осниваче и чланове привредног друштва је 15. септембар.

Исти датум је рок и за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец, те за подношење исте пријаве ако је у августу испуњен услув за стицање статуса обвезника ПДВ-а.

Као и за плаћање аконтације пореза на добит правних лица, односно обрачунате акцизе за период од 16. до краја претходног месеца, као и подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за претходни месец, те пријаве о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец и њено плаћање.

Рок 30. септембар је за плаћања обрачунате акцизе за период од 1. до 15. дана у месецу, као и доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за август.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести