Од петка пријављивање обвезника за финансијску подршку

БЕОГРАД: Пријављивање обвезника фискализације за финансијску подршку почиње у петак, а услов за остваривање овог права је уредно поднета пријава са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије ПГЈО, саопштила је Пореска управа.
Poreska uprava Srbije logo
Фото: Пореска управа Србије

Пријава се подноси на порталу еПорези, а на сајту Пореске управе www.purs.gpv.rs је објављено корисничко упутство.

Пореска управа наводи да ће након провере достављених података одлучити о пријави у року од три дана од дана подношења и послати одговор у пореско сандуче.

Пријаве за фискализацију уз финансијску подршку могу се подносити до 31. јануара ове године, а обвезник фискализације може поднети само једну изјаву за доделу финансијске подршке, прецизира Пореска управа.

Обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији, као и по свакој пријављеној активној фискализованој фискалној каси у износу од 100 евра у динарској противвредности.

Пореска управа наводи да обвезници фискализације који су остварили право на финансијску подршку за фискализацију имају обавезу да у року од шест месеци од почетка примене закона којим се уређује фискализација почну да евидентирају промет на мало преко електронског фискалног уређаја у сваком пословном простору и просторији за коју су добили финансијску подршку за фискализацију.

Упозорава се да у супротном губе право на финансијску подршку и дужни су да најкасније у року од пет дана од дана губитка права на финансијску подршку врате додељена средстава са каматом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести