Од успешности војвођанских компанија зависи и успех државе

“Гледајући укупан привредни амбијент у Србији, прошла година је у пословном смислу била добра, што је, уз политичку стабилност, обезбедило да се постигну јасно мерљиви и видљиви резултати”, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић на свечаној седници Скупштине Привредне коморе Војводине, на којој су привредницима уручене годишње награде ПКВ-а за успешно пословање у 2016. години.
Mirović u Privrednoj komori Vojvodine Foto. Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

”Од снаге и успешности компанија у Војводини зависи и укупан успех Војводине и целе Србије, а добри пословни резултати доприносе укупном развоју земље”, рекао је Мировић.

По његовим речима, статистички гледано, забележен је раст БДП-а, а остварен је и у многим привредним гранама. Он је истакао да се тренутно инвестира у 11 нових индустријских зона у Војводини те да је улагање у њихово опремање корак који ће допринети јачању привреде, а тиме и укупном развоју земље.

Тренутно се инвестира у 11 нових индустријских зона у Војводини

“Покрајинска влада понаша се по моделу успешног менаџмента, и то је видљиво на примеру покрајинског буџета јер се новац није трошио улудо. Остварен је раст пореза на добит, као и пореза на зараде, што значи да се позитивно пословало и да је и више запослених, а то потврђују и бројке јер је у јулу ове године у Војводини било 20.000 запослених више него у јулу 2016. године. То у пракси значи да се више инвестира у побољшање квалитета живота грађана, у здравство, школство, нове индустријске зоне...”,рекао је Мировић, и најавио и прве конкурсе Развојне агенције Војводине за доделу бесповратних подстицаја привредним друштвима, за шта је новац обезбеђен ребалансом покрајинског буџета.

Покрајинска влада понаша се по моделу успешног менаџмента, и то је видљиво на примеру покрајинског буџета јер се новац није трошио улудо

На седници Скупштине Привредне коморе Војводине досадашњи председник Бошко Вучуревић поново је изабран за председника. Указујући на то да је ПКВ место окупљања привредника и повезивања оних који утичу на креирање снажнијег привредног амбијента, Вучуревић је истакао да је веома важно ојачати конкурентност домаће привреде јер је то пресудно за привредни развој, раст производње и извоза.

Д. Млађеновић

Награђени најуспешнији

Годишње награде ПКВ-а уручене су компанији „Лафарж Србија” у Беочину, „Goodwill апотека” у  Суботици, „Ћирић–Агро МЂЖ” у Тителу, као и Ани Куновац Илић – „Унимет” у Каћу и власнику „Агро-промета” у Бечеју Гојку Еремину.

Thumbnail

Награђени војвођански привредници Фото:Дневник.рс

“Јак ПКВ значи нова радна места у Војводини, бољу артикулацију потреба привреде, лакшу комуникацију и сарадњу између привредника, а то доприноси бољим резултатима, новим видицима и инвестицијама”, рекао је директор „Лафаржа Србија” Димитрије Књегињић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести