Одбор усвојио финансијске планове Фискалног савет и Комисије

БЕОГРАД: Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава данас је дао сагласност на финансијске планове Фискалног савета и Комисије за хартије од вредности за следећу годину и упутио их Скупштини Србије на расправу и одлучивање.
komisija
Фото: Printscreen

Фискални савет на располагању за рад у следећој години имаће 51,2 милиона динара а Комисија за хартије од вредности 127,1 милиона динара од чега су 124,6 милиона динара планирани приходи од тарифе.

Највећи део планираних средстава Фискални савет потроши на плате запослених и накнаде за ангажовање а и у 2021. години број запослених и ангажованих по уговорима о привремено - повременим пословима неће се мењати.

Члан Фискалног савета Никола Алтипармаков на седници одбора рекао да поред три члана које је изабрала Народна скупштина, тај савет има 17 систематизованих радних места од којих је девет попуњено, а да су три лица ангажована уговорима о привремено - повременим пословима.

Одговарајући на интересовање председнице Одбора Александре Томић о пословном простору, он је рекао да Фискални савет по уговору користи шест канцеларја Народне банке Србије и плаћа трошкове. Навео је и да Фискални савет услуге интерне ревизије оствараје по уговору са Министарством финансија.

Како је истакао, и рад новог члана професора Бојана Димитријевића биће плаћан као накнада као што је то случај и са професором Павлом Петровићем.

Председник Комисије за хартије од вредности Марко Јанковић, рекао је да то регулаторно тело очекује у следећој години нове приходе у складу са новим законима о ревизији, алтернативним инвестиционим фондовима и инвестиционим фондовима.

Најавио је и да ће убрзо доћи до измена и допуна финансијског плана, јер ће се тарифа Комисије мењати због Закона о дигиталној имовини а и када буде донет нови закон о тржишту капитала.

Јанковић је рекао да су међу расходима Комисије доминатне плате 44 запослена лица и чланова тог регулаторног тела које су планиране на годишњем нивоу на суму од 90,3 милиона динара.

Одбор је дао сагласаност и на измене и допуне финансијског плана Фискалног савета за 2020. годину.

Све одлуке чланови овог скупштинског радног тела донели су једногласно.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести