Отворен контакт центар за притужбе на рад банака

БЕОГРАД: Влада Србије отворила је контакт центар за јављање притужби на рад банака у вези са исплатом пензија.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Премијерка Ана Брнабић је јуче у консултацијама с председником Србије Александром Вучићем донела одлуку да се омогући исплата пензија уз издвање посебних овлашћења, као и путем доставе, подсећају из владе.

Народна банка Србије је банкама доставила детаљну инструкцију за поступање према пензионерима, а оне су биле у обавези да омогуће својим корисницима две опције.

Једна је путем издавања посебног једнократног овлашћења за лице које ће у њихово име и за њихов рачун, уз поседовање своје и њихове личне карте, подићи унапред дефинисан износ пензије, а друга је достава пензије на кућну адресу.

Такође, сви пензионери који имају платне картице, могу их дати особама од поверења како би за њих обавили куповину или им подигли пензију.

Из владе поручују да су банке дужне да контактирају своје кориснике у вези начина исплате, а пензионери се могу јавити и на посебне бројеве телефона банака како би их пензионери контактирали.

Сви грађани који имају проблема са радом банака на исплати пензија, могу писати на адресу isplata.penzija@gov.rs, односно на контакт телефон 011/ 7350 560.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести