Отворено седиште Транспортне заједнице Југоисточне Европе у Београду

БЕОГРАД: Седиште Секретријата Транспортне заједнице Југоисточне Европе отворено је данас у Београду, у присуству премијерке Србије Ане Брнабић.
kamioni pixabay
Фото: pixabay.com

Отварању седишта Секретаријата у Београђанки присуствовали су потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, европска комесарка за транспорт Виолета Булц, вршилац дужности директора Транспортне заједнице Ален Барон и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Оснивање Транспортне заједнице договорено је и потписано у 2017. године у оквиру Берлинског процеса.

Брнабић је рекла да је то прво седиште међународне заједнице у нашој земји.

"Ово је велика част за Београд и Србију. Указана нам је велика част и огромно поверење. Желим да захвалим свим партнерима у региону, што су нас подржали и што нас нису спречавали у томе", поручила је Брнабић.

Како је рекла, данас сви заједно шаљу важну поруку да можемо успешно да сарађујемо са свим партнерима у региону и да налазимо начине да превазилазимо препреке и имамо бољу будућност.

"Ово је ново поглавље у развоју модерне Србије и Западног Балкана", рекла је Брнабић.

Министарка Михајловић је истакла ће сада све земље региона бити ближе ЕУ и да ће Транспортна заједница помоћи достизању вишег животног стандарда за све грађане у региону.

"Са Транспортном заједничком смо једном ногом већ у ЕУ", нагласила је Михајловић.

У Трсту је у јулу 2017. потписан Уговор о оснивању Транспортне заједнице, а у децембру 2017. на министарском састанку Транспортне заједнице у Бриселу, Београд је једногласно изабран за седиште сталног Секретаријата.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести