Пет километара аутопута Батровци-Кузмин готово до 1. јула

БАТРОВЦИ: Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић обишла је данас радове на обнови аутопута Батровци-Кузмин и најавила да ће до 1. јула бити завршено пет километара аутопута од граничног прелаза ка Кузмину.
Zorana Mihajlovic/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ

Михајловић је рекла да треба брже да се ради и да је добила уверења од извођача да ће радови бити завршени у року, до 15. новембра, саопштило је министарство.

Министарка је обишла заједно са директором Путева Србије Зораном Дробњаком камп грађевинске фирме “Интеграл” и са директором огранка те компаније за Србију Митром Вуковићем и директором пројекта Милетом Џатићем разговарала о динамици радова на рехабилитацији деонице аутопута од Батроваца до Кузмина. 

"Ово је веома важна деоница за нас, дуго се чекало да почне реконструкција тог дела аутопута. Данас сам разговарала са извођачима радова и инвеститором о динамици радова, јер нисам задовољна брзином, мора брже да се ради. Чека нас летња сезона, све више аутомобила пролази кроз Србију и данас смо разговарали и о начину на који ће Путеви Србије регулисати наплату путарине и гужве које нас очекују", рекла је Михајловић. 

Као је наведнео, Дробњак је рекао да се радови изводе на обе стране аутопута и да се тренутно ради на пет километара.

Митар Вуковић рекао је да компанија “Интеграл” чини све да радови буду завршени до 15. новембра, како је и предвиђено уговором. 

Директор пројекта Миле Џатић додао је да је компанија повећала капацитете ангажованих људи и механизације, те да се радови изводе у две смене, од 5 до 21 сат. 

Вредност радова на деоници Батровци-Кузмин дугој 21,6 км износи 16,5 милиона евра. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести