ПКС: У трговинама има робе - прављење залиха непотребно

Нема потребе да грађани праве залихе хране јер ланци снабдевања трговине функционишу, рекао је данас за ТВ Прва секретар удружења за трговину Привредне коморе Србије Жарко Малиновић
trgovina
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Нема потребе да грађани праве залихе хране јер ланци снабдевања трговине функционишу, рекао је данас за ТВ Прва секретар удружења за трговину Привредне коморе Србије Жарко Малиновић и додао да се роба која нестане у трговинама врло брзо надокнади.

"Иако имамо велики број изазова, снабдевање малопродаје функционише и грађани треба да буду свесни да смо успели да организујемо ланац снабдевања, иако је за поједине артикле током викенда тражња скакала и преко 400 посто", рекао је Малиновић.

Он је навео да робе има јер је Србија велики произвођач и додао да ће ланци снабдевања функционисати, а да ће бити отклањане све препреке које се буду јављале.

Малиновић је рекао да се поред попуне рафова у трговинама робом током ноћи малопродајна места и трговине дезинфикују.

"Поред лекара и медицинских радника трговци су најизложенији. Грађани треба да имају поверења у њих", рекао је он и позвао грађане да верују надлежнима и својим очима када је у питању попуњеност продавница робом.

Он је апеловао на штабове у локалним самоуправама да прате шта раде штабови Владе Србији и да не доносе самоиницијативно одлуке о радном времену трговина.

Неки трговински ланци су ограничавали куповину појединих артикала, а Малиновић каже да се то догађало како би била спречена такозвана професионална куповина односно да би те врсте злоупотреба било у мањој мери.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести