ПО ИЗБОРУ СВЕТСКОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА И ФИРМЕ McKINSEY Schneider Electric проглашен светиоником циркуларности

Schneider Electric, глобални експерт за управљање енергијом и аутоматизацију, проглашен је једним од три глобална Светионика циркуларности у изграђеном окружењу по избору Светског економског форума и фирме McKinsey.
a
Фото: Schneider Electric

Ово признање потврђује значајна достигнућа Schneider Electrica у увођењу циркуларних модела пословања у оквиру целог асортимана.

Циљ Schneidera је да оснажи и подстакне све да се максимално користе енергију и ресурсе, у сврху напретка и одрживости. Компанија покреће дигиталну трансформацију интегрисањем стручне технологије у домену енергетике и процесне индустрије, од почетне тачке до цлоуда, повезујући производе, контролу, софтвере и услуге током целог радног века и тако омогућава интегрисано управљање системима за домаћинства, зграде, дата центре, инфраструктуру и индустрију.

Светски економски форум и фирма McKinsey су одали признање одрживим праксама које је Schneider Electric увео у целом свом широком асортиману решења у области енергетике и аутоматизације објеката. Захваљујући напредним методама, као што су еколошки дизајн, центри за претварање отпада у ресурсе и глобална мрежа центара за обнову, Schneider Electric је успешно елиминисао око 513 милиона тона емисија CO₂ од 2018. године. Посвећеност Schneider Electrica одрживост додатно потврђује употреба 27 одсто зелених материјала у производима, а компанија планира да достигне чак 50 одсто до 2025. године. Поред тога, 22 одсто породица производа Schneider Electrica се одликује опцијом циркуларности, док преко половине производних постројења ове компаније обнавља више од 99 одсто отпадних материјала.

Фото: Schneider Electric

- Циркуларни модели пословања нуде висок степен одрживости и комерцијалних предности - изјавио је генерални директор Schneider Electrica Питер Хервек је на додели признања. - Schneider Electric се радује могућностима које пружа мрежа Светионика циркуларности у погледу учења, размене и убрзаног деловања.

Овим истакнутим признањем су награђене иницијативе Schneider Electrica у промовисању циркуларног модела у пословању. Један од примера су прекидачи MasterPact MTZ. Сакупљени на крају свог радног века, ови прекидачи се обнављају у фабрици MasterTech плант у Француској, где пролазе кроз процес расклапања, дијагностике, побољшања и тестирања пре него што поново доспеју на тржиште. Циркуларни модели пословања и структура ланца набавке су саставни делови програма IMPACT Supply Chain компаније Schneider Electric. Овај програм представља наредну фазу трансформације ланца набавке компаније у циљу позитивног утицаја на клијенте и планету.


Захваљујући напредним методама, као што су еколошки дизајн, центри за претварање отпада у ресурсе и глобална мрежа центара за обнову, Schneider Electric је успешно елиминисао око 513 милиона тона емисија CO₂ од 2018. године

Признање Светионик циркуларности Светског економског форума и фирме McKinsey представља значајну потврду напора Schneider Electrica у спровођењу одрживих и циркуларних пословних пракси која му омогућава да следи своју посвећеност смањењу емисија CO₂ и увођењу циркуларне економије на глобалном нивоу, што значајно доприноси одрживијој будућности.

А.Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести