Почетком септембра позив за субвенције за соларне панеле

ВРБАС: Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Врбасу, након потписивања уговора о реконструкцији и енергетској санацији основне школе и предшколске установе, да ће министарство почетком септембра расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, као и да ће до краја године бити други позив за замену столарије.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"Очекујем да све локалне самоуправе најпре заврше свој део посла за први позив. Нису све расписале јавни позив за компаније. Чекамо и да се формирају комисије и да средином августа буду расписани позиви ка грађанима", рекла је министарка.

Други позив ће бити у децембру и позивам све градове и општине да се пријаве, поручила је Михајловићева.

"Имаћемо сваке године три позива, али не смемо да дозволимо да пројекат траје наредних 20 година. План је да за пет година подигнемо енергетску ефикасност на виши ниво, а за то ћемо издвојити око 150 милиона евра годишње", рекла је потпредседница владе.

Она је додала да ће почетком септембра министарство расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, а да ће процедура бити као и за пројекат замене столарије и да ће држава обезбедити половину потребних средстава.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести