Под којим условима држављани Србије могу у Немачку

БЕОГРАД: Српским држављанима с боравишном дозволом или националном визом Савезне Републике Немачке улазак у Немачку биће дозвољен по правилу искључиво ако је путовање у сврху повратка на место сталног боравка, објављено је на сајту немачке амбасаде у Србији.
Odlazak radnika u inostranstvo uzrokovao deficit majstora i zanatlija Foto: Dnevnik.rs/S.Šušnjević
Фото: Одлазак радника у иностранство узроковао дефицит мајстора и занатлија Фото: Дневник.рс/С.Шушњевић

Како је наведено, српским држављанима са боравишном дозволом или националном визом Савезне Републике Немацке, друге државе ЕУ, Велике Британије, Исланда, Лихтенштајна, Норвешке или Швајцарске, улазак у Немацку ће бити дозвољен искључиво ако је путовање у сврху повратка на место сталног боравка.

Наведено је да тренутно до најмање још 15. јуна ове године постоје ограничења путовања за сва путовања из Србије и трећих земаља у Савезну Републику Немачку, која нису неопходна.

Због тога српски држављани који поседују Д-визу и први пут желе да уђу у Немачку тренутно не могу то да учине. Изузеци важе за супружнике немачких/ ЕУ - држављана, приликом заједничког уласка у Немачку, родитеље малолетне деце која имају немачко држављанство, приликом заједничког уласка у Немачку и медицинско особље.

За особе које из Србије, као и других држава које нису чланице ЕУ, долазе у Немачку, важи обавезан двонедељњи карантин, наведено је у обавештењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести