Подршка Министарства привреде за 40 општина у Србији

БЕОГРАД: Министарство привреде је одлучило да са 139,9 милиона динара подржи 40 локалних самоуправа које желе да унапреде инфраструктуру, да улажу у индустријске и пословне зона, инкубаторе и кластере, да обнављају браунфилд локациеје, као и да развијају саобраћајну и комуналну инфраструктуре.
Zrenjanin_10-FBakic, ilustracija
Фото: Дневник/Ф. Бакић, илустрација

У саопштењу Министарства наводи се да је одлука донета након спроведеног јавног позива, те да се подршка за припрему пројектно-техничке документације реализује у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2017.

У зависности од степена развијености локалне самоуправе, објашњавају они, суфинансирају се у одређеном проценту укупни трошкови израде документације, док су градови и општине у обавези да сами плате преосталу вредност.

Суфинансирање је одобрено за 10 градова и 30 општина: Пирот, Врање, Зрењанин, Кикинда, Крагујевац, Краљево, Лесковац, Нови Пазар, Ужице и Београд.

Међу опстинама су Лазаревац, Алибунар, Бабушница, Бајина Башта, Бојник, Бољевац, Владичин Хан, Жабаљ, Жабари, Житиште, Књажевац, Косјерић, Куршумлија, Лебане, Лучани, Љиг, Медвеђа, Мерошина, Оџаци, Пријепоље, Прокупље, Рашка, Свилајнац, Сврљиг, Сурдулица, Сјеница, Сокобања, Темерин, Тител, Трговиште и Чока.

Групи неразвијених општина припада 16 са овог списка.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести