Покренут поступак за поништење дозволе за МХЕ на Рупској реци

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је то министарство по службеној покренуло дужности поступак за поништење дозволе за МХЕ на Рупској реци.
goran vesic
Фото: Tanjug (Zoran žestić)

У вези с поднеском мештана села Дадинце код Власотинца који се противе изградњи МХЕ Беско на Рупској реци и апелују да се убрзају процедуре поништавања незаконито издате грађевинске дозволе за изградњу Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуе, поступајући у складу са одредбама Закон о општем управном поступку,  по службеној дужности покренуло је поступак поништавања коначних решења Општинске управе Власотинце којима је инвеститору  „ Water Green Energy“, из Кумарева, дозвољена  изградња објекта МХЕ  Беско на Рупској реци”, рекао је министар Весић гостујући на ТВ Прва.

Весић је рекао да је, према закону, министарство заказало усмену расправу и када на њој буду изведени сви докази биће донето решење.

Посебно је нагласио да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поступало у законским роковима.

Било је много политизације овог случаја, покушаја да се на њему стекну јефтини шибицарски политички поени па и претњи и вређања службеницима министарства у вези са овим случајем. Напомињем да то нису радили мештани који су упутили поднесак и чекали стрпљиво решење. То су радили други лажно се представљајући да то чине у њихово име. Првог дана сам позвао службенике који су радили на овом предмету и рекао им да донесу одлуку засновану на закону, а да ћу их ја заштити од најављеног линча каква год њихова одлука буде као и да ћу увек стати иза њих. Наглашавам да је у конкретном случају министарство као другостепени орган ажурно поступало по свим поднетим иницијативама и да су све радње које су претходиле покретању поступка поништавања по службеној дужности предузете у складу са одредбама Закона о општем управном поступку, рекао је Весић.

Министар је нагласио да ће сви подносиоци иницијатива за поништавање бити обавештени о исходу предметног поступка у законском року.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести