ПОПУЛАРНИ ЛАНАЦ С НИСКИМ ЦЕНАМА који послује и у Србији НАПУШТА ЈЕДНУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ Да ли ће се и како то одразити на наше тржиште

Европски дисконтни малопродајни ланац Pepco Group објавио је да ће напустити аустријско тржиште, наводећи да не очекује задовољавајуће финанцијске резултате у тој земљи.
б
Фото: Youtube Prinscreen/ Gde kupiti?

Власник брендова Pepco, Poundland и Dealz, који је котиран на Варшавској берзи и који је имао укупно 4.832 трговине, ушао је на аустријско тржиште 2021. године и управља са 73 продавнице у земљи.

У октобру је Pepco рекао да ће успорити свој програм отварања продавница како би се усредсредио на обнову профитабилности, али да и даље планира да отвори најмање 400 нових продавница у 2023/24.

Pepco је рекао да ће излазак из Аустрије побољшати новчани ток групе и основну профитабилност за 2024. и додао да ће им то омогућити фокусирање на друга тржишта на којима могу да генеришу веће поврате.

Такође су истакли да одлука не утиче на њихову постојећу стратегију раста у западној Европи ни на пословне операције у другим земљама.

Компаније Пепко (Pepco) у Србији званично се огласила поводом информација да су акционари "Steinhoff International”-а, већинског власника ланца продавница Pepco, раније, одлучили да "ликвидирају" компанију.

Блиц.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести