ПОСКУПЉУЈЕ ПУТАРИНА! Повећана наплата накнаде за коришћење мостова, вијадукта и тунела, ЕВО КОЛИКО ЋЕ БИТИ СКУПЉА ВОЖЊА ПУТЕВИМА У СРБИЈИ

БЕОГРАД: Јавно предузеће Путеви Србије саопштило је данас да је извршило ревизију дужина деоница под наплатом у складу са референтним системом мреже државних путева, што ће утицати на одређене корекције ценовника за наплату путарине.
naplatna rampa, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, од данас се висина путарине по пређеном километру за коришћење мостова и вијадукта увећава за 50 одсто, а за коришћење тунела увећана је за 100 одсто.

Додаје се да се уводе и попусти за кориснике студентских картица од два одсто, за пензионерске картице три одсто, као и за власнике електричних возила од 10 одсто, искључиво за коришћење web сервиса за електронску наплату путарине.

Путеви Србије истичу да су измене ценовника извршене у складу са обавезама прописаним у Закону о накнадама за коришћење јавних добара, а на основу Одлуке о изменама и допуни Одлуке о висини посебне накнаде за употребу јавног пута, његовог дела и путног објекта (путарина).

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести