После два месеца паузе настављена производња у Фијату

БЕОГРАД: После готово двомесечне паузе, настављена је производња у крагујевачкој фабрици Фијат Крајслер аутомобили Србија.
fijat
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Зоран Марковић из Самосталног синдиката крагујевачке фабрике је рекао да је у последња два дана била пробна производња и да се од данас очекује пуна производња у компанији Фијат као што је била у претходном периоду.

Марковић је јуче за ТВ Прва рекао да очекује да се већински представници капитала, држава и челни људи Фијата, договоре око новог модела и да је то сигурност за запослене.

Објашњава да око 4.500 радника живи од ове компаније те да су очекивања радника и синдиката да неко испред државе или Фијата изнесе конкретан план за наредни период.

Напомиње да званично још увек нема податке о томе да ли ће Фијат лансирати нови модел и када би то могло да се деси.

На основу изјаве челних људи Фијата из јуна 2018. године да у наредном петогодишњем периоду остају у Крагујевцу, до Нове године је, каже, требало да се ураде пројекције планова у Италији и осталим фабрикама, а после тога, планови би требали да буду завршени за фабрику у Србији, Пољској, Турској и осталим “истуреним одељењима”.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести