Поштанска штедионица купила Комерцијалну банку ад Бањалука

БЕОГРАД: Банка Поштаска штедионица потписала је данас уговор о куповини Комерцијалне банке а.д. Бањалука и том приликом је истакнуто да то преузимање представља стварање својеврсног "финансијског аутопута" између Србије и Републике Српске.
Banka Poštanska štedionica Foto: Banka Poštanska štedionica
Фото: Банка Поштанска штедионица Фото: Банка Поштанска штедионица

Уговор су потписали председник ИО Поштанске штедионице Бојан Кекић и председник ИО Комерцијалне банке Београд Властимир Вуковић.

После потписивања Кекић је оценио да је куповина бањалучке Комерцијалне стварање финансијског аутопута између Републике Српске и Републике Србије

Он је рекао да је Поштанска, као банка становништва, препознала изузетан потенцијал у овој аквизицији.

" Традиционална веза грађана Републике Српске у државу Србију и њене институције, па самим тим и банку, обезбеђује изузетну синергију и изузетно добар посао који ћемо обавити у Републици Српској", рекао је он.

Кекић је рекао да ће Поштанска припремити нове услуге које ће преко Комерцијалне Бањалука понудити грађанима Српске.

" Ми смо и сада препознатљиви по услугама у Србији. Пре свега смо карактеристични по томе што нисмо банка која јури искључиво профит, не одричемо се профита, али пре свега идемо на масовност. Да клијенти добију добру и јефтину услугу, и да задовољимо све њихове потребе", рекао је он.

Кекић је подсетио да Република Српска највећу спољноекономску размену има са Србијом, и оценио да ће кроз аквизицију и у делу корпорејта бити урађен и те како важан посао.

Цена по којој ће бити купљена Комерцијалне банке Бањалука данас није саопштена, а Кекић је објаснио да је то по уговору пословна тајна, те да ће тај податак постати јаван када се добију све сагласности регулатора за ову продају.

" За пар месеци, када добијемо све сагласности регулатора, врло брзо ћете добити податак о цени", рекао је он и најавио да ће то можда бити и за месец и по дана.

Кекић је ипак рекао да је постигнута цена која одговара Поштанској, те да су изузетно задовољни када је пореде са досадашњим ценама постигнутим на тржиштима Србије и Српске.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести