Потписан још 81 уговор за куповину празних сеоских кућа

БЕОГРАД: Од 300 празних сеоских кућа које су људи широм Србије изабрали, данас је у Палати Србија потписан још 81 уговор за њихову куповину, а министар за бригу о селу Милан Кркобабић је истакао да захтеви стижу свакодневно и да ће се наставити са доделом кућа истим ритмом.
silbas BLU
Фото: Dnevnik.rs

Међу данашњим потписницима, како је наведено у саопштењу ресорног министарства, је 65 брачних и ванбрачних парова, седам самохраних родитеља и девет младих пољопривредника.

Разних су професија, од професора, хемичара, архитеката, програмера, васпитача до медицинских радника, механичара, конобара, фризера, трговаца, од којих је већина до сада живела у заједницама, а неки су као подстанари плаћали кирију за стан.

Средстава за кућу на селу добила је и породица Михајловић која из Краљева одлази у село Јарчев, а један од четворо чланова ове породице Александар Михајловић је рекао да им је корона помогла да схвате да се лепше живи у природи, на отвореном простору, у кући уместо у стану.

"Гајићемо за почетак шљиве, производити ракију и џем", казао је он.

Највише захтева за празне сеоске куће до сада је стигло из села на подручју Бачке Паланке и то из Гајдобре, Пивнице, Силбаша, Обровца и Товаришева, затим из кикиндских села Наково, Банатска Топола, Башаид, Руско село, Иђош, Нови Козарци.

Средства за ову намену се, наводе из министарства, додељују по редоследу пристиглих пријава, док се не потроше, а најкасније до 1. новембра.

Уредбом Владе Србије предвиђено је максимално 1,2 милиона динара за једну сеоску кућу са окућницом.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести