ППФ продао 30 одсто ЦЕТИН Групе ГИЦ-у

БЕОГРАД: ППФ Група и ГИЦ су договорили да ГИЦ купи 30 одсто удела у ЦЕТИН Групи.
Preduzeca prodaja/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

ППФ Група ће, како је саопштила, задржати већински удео од 70 одсто свог водећег пружаоца телекомуникационих инфраструктурних услуга у Централно-источној Европи.

ППФ и ГИЦ су уговорили да ће нови мањински власник у ЦЕТИН-у бити адекватно заступљен у компанијском борду директора.

Завршетак трансакције је предмет уобичајених регулаторних одобрења.

Стране су се сагласиле да не откривају финансијске детаље ове трансакције.

"Када смо ушли у телекомуникациони сектор пре скоро осам година, рекли смо да ППФ жели да понуди врхунске услуге европском тржишту", каже Ладислав Бартоничек, сувласник и извршни директор ППФ Групе.

Извршни директор ЦЕТИН Групе Јурај Шедиви каже да њихово партнерство са ГИЦ-ом отвара нове могућности за ЦЕТИН Групу да се ослони на експертизу водећег светског инфраструктурног фонда.

ППФ Група послује у 25 земаља инвестирајући у различите секторе, укључујући финансијске услуге, телекомуникације, медије, биотехнологију, некретнине и инжењеринг.

Група поседује имовину вредности 39,7 милијарде евра и запошљава 94.000 људи широм света (према подацима од 31.12.2020.).

ГИЦ је глобална инвестициона компанија основана 1981. са циљем да осигура инвестициону будућност Сингапура.

ЦЕТИН Група је велепродајни оператор портфолија висококвалитетне активне и пасивне телекомуникационе инфраструктуре у Централно- источној Европи у погледу обима, тржишног присуства и тржишног учешћа.

Његова историја датира од издвајања инфраструктуре из чешког телекомуникационог оператора О2 2015. године. Формирање ЦЕТИН Групе почело је 2020. додавањем инфраструктуре коју је ППФ купио 2018. од оператора Теленор у Мађарској, Бугарској и Србији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести