Привредна комора Војводине обележила век постојања

Свечаном академијом Привредна комора Војводине обележила је данас јубилеј – 100 година од оснивања и рада, када су, пре једног века, представници трговаца и занатлија, у Свечаној сали здања Матице српске у Новом Саду, основали Трговачко-занатску комору из које се развила данашња Привредна комора Војводине.
1
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Тим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да овај јубилеј не потврђује само важност и ефикасност те асоцијације, већ и значај и трајност модела коморског окупљања привредних субјеката и заједничког тражења нових путева за успешно пословање и економски развој у целини.

Међусобна подршка и партнерски однос Покрајинске владе, и Привредне коморе Војводине, додао је он, најбољи је, и једини пут ка заједничком циљу – ефикасном и убрзаном економском развоју Војводине.

„То је, истовремено, и део политике коју у Војводини водимо од 2016.године, политике окупљања око пројеката, око идеја, око модела функционисања и, најзад, око циљева чији заједнички именитељ јесте бржи економски развој“, нагласио је председник Мировић.

Циљ нам је да Војводина поново буде оно што је некада била и оно што по свим ресурсима и треба да буде - покретач и лидер укупног привредног препорода Србије, казао је председник Мировић.

„Привредна комора Војводине, на темељима богате традиције, наставиће да ради у служби привредника. Од оснивања ове асоцијације све до данас привредници су чинили стуб стабилности Коморе указујући нам своје поверење, које траје“ оценио је председник Привредне коморе Бошко Вучуревић.

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

„Ово је велики јубилеј и велики дан за привреду наше земље. Војводина је данас бренд и иновативна територија, а Привредна комора Србије ће вам увек бити подршка и партнер“, рекао је председник ПКС Марко Чадеж.

На свечаности су уручене годишње награде „Коста Миросављевић“ најуспешнијим привредницима за 2018. годину.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести