Продаје се PEPCO, узрок су дугови компаније која је власник

Због великих дуговања компаније Steinhoff у чијем се власништву налази 72% ланца Pepco, пољски трговац ће у наредном периоду добити новог већинског власника. Pepco је последњих година био један од најбрже растућих непрехрамбених дисконтера у Европи.
s
Фото: Youtube printscreen/ Anita

Пепцо је основан 1999 године у Пољској, а у оквиру групе данас послују и ланци Poundland као и Dealz. Како преносе пољски медији, још увек нема званичних информација шта ће се дешавати са трговцем који нуди ниске цене на преко 3.200 локација широм Европе, пише Retail Serbia.

Европско тржиште постаје све више занимљиво дисконтерима. Малезијски дисконтер MR.DIY који послује већ у Турској и Шпанији планира велике операције широм Европе. У неколико земаља су регистроване филијале а први дисконти би могли да се појаве у наредном периоду прво у Грчкој. На полицама малезијског ланца налази се велики избор играчака, алата, сезонског програма, хемије, одеће...

Прехрамбени дисконтер Биедронка са седиштем у Пољској који се налази у власништву португалске групе улази на тржишта Румуније, Словачке и Чешке. На упит портала Retail Serbia, како гледају на српско тржиште и да ли би могло да се нађе у плановима експанзије, из компаније су потврдили да улазак у Србију и остале земље Балкана за сада у овој фази није у плану.

(Б92)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести