Прво решење па потписивање уговора за Југоремедију

Инвестициони фонд АПС „Project One”, купац зрењанинске Фабрике лекова „Југоремедија”, обавестио је стечајног управника Радована Савића о новим моментима.
d
Фото: Dnevnik.rs

По сазнањима купца, заседала је Комисија за заштиту конкуренције и одлучила да донесе решење о концентрацији, неопходно за потпис купопродајног уговора. Решење о концентрацији мора да потпише свих девет чланова комисије, а то би се могло завршити у наредних неколико дана.

– То решење је неопходно за потпис уговора о продаји „Југоремедије” – казао је Радован Савић.  Када решење буде достављено, уговор ће бити потписан, а затим се наставља процедура. Најпре иде уплата 362 милиона динара, за колико је „Југоремедија” продата. Потом иде намирење разлучних поверилаца. Суд констатује да је имовина продата и онда се формира нова стечајна маса, коју чини новац од продаје фабрике и непродати део имовине. Важно је рећи и да је у току неколико парница.

Најпре иде уплата 362 милиона динара, за колико је „Југоремедија” продата, а потом намирење разлучних поверилаца

Подсетимо, Савић је почетком овог месеца потврдио да ће „Project One” бити купац зрењанинске фармацеутске компаније, након што је Привредни суд у Зрењанину одбио приговоре конкурената. Тиме ће „Југоремедија”, после бројних неуспешних продаја, коначно добити новог газду. За сада је јавности остало непознато какве су намере купца и да ли планира да обнови производњу лекова.

„Project One” је за куповину „Југоремедије”, као правног лица, понудио 362 милиона динара. Мање понуде имали су „Биргим група” и „Led Vision style”, чије је приговоре Привредни суд и одбио.

Решењем Привредног суда у Зрењанину, стечајни поступак у „Југоремедији” је отворен 27. децембра 2012. године. Захтев за отварање стечаја поднела је Хипо Алпе-Адрија банка, с којом је зрењанинска фабрика крајем априла 2011. склопила уговор о реструктурирању кредита. Том приликом је констатовано да је рачун дужника у непрекидној блокади 367 дана, те да фабрика није у могућности да испуњава своје новчане обавезе према повериоцу.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести