У Гоши без договора: Радикализација штрајка и блокада фабрике

БЕОГРАД: Радници „Гоше“ настављају штрајк, пошто није постигнут договор са руководством те фабрике о њиховим захтевима, рекао је Танјугу шеф Штрајкачког одбора Милан Вујичић. Радници су најавили радикализацију штрајка блокадом Управне зграде фабрике.
Fabrika
Фото: Tanjug

Они остају при захтеву да им прво буде исплаћен део заосталих дуговања, а тек онда да се врате у производне погоне.

Ни генерални директор Милутин Шћепановић није одступио од раније изнетог става да радници прво морају да почну да раде и да се покрене производња, па тек онда да разговарају о враћању дугова.

Вујичић, у изјави за Танјуг, тврди да је директор на јучерашњим разговорима у Министарству привреде рекао да ће обезбедити новац, као и да ће новац који „Гоша“ прима од продаје вагона „Хестилу“ дати радницима.

Данас нам је понудио да почнемо да радимо, а он ће да нам да колико има и шта има. Данас каже, а и јуче испред Агенције за мирно решавање спорова, да он од тих пара мора прво да одблокира неке рачуне, плати дуговања, купи материјал за нове послове, а шта остане и колико остане даће нама, рекао је Вујичић.

И даље смо у генералном штрајку, јер је генерални директор окренуо причу за 180 степени и неће сада да да никакве паре, а у влади је јуче причао друго...  Да ли је њему неко јавио да он то не сме да потпише, не знам... Ја сам изненађен и згрожен, јер нисам могао да верујем да ће до овога да дође, рекао је Вујичић Танјугу.

Како је рекао, радници ће сутра блокирати Управну зграду фабрике, а о штрајку глађу, додаје, одлучиће се у понедељак.
То је јако тешко, али ако буде опција, мораћемо да кренемо поново, рекао је Вујичић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести