Радници Поште траже да им се повећају зараде

БЕОГРАД: Самостални синдикат поштанских радника Србије организовао је данас протест испред седишта Поште Србије, са захтевом да се повећају зараде запосленима, као и да се повећају накнаде за оболеле од ковида.
 Radnici Pošte traže da im se povećaju zarade Foto: Tanjug/video
Фото: Радници Поште траже да им се повећају зараде Фото: Танјуг/видео

Председница Самосталног синдиката поштанских радника Србије Јадранка Станков казала је да су се окупили од 14 сати како би исказали своје незадовољство и да имају четири главна захтева.

То су, поред повећање зарада и накнада за оболеле од ковида, запошљавање људи који су запослени на привремено - повременим пословима, као и оних који раде на одређено дуже од две године, као и да се постави директор Поште Србија, навела је Станков.

Додала је да је садашњој в.д. директорки Мирјани Петровић још пре две године истекао статус вршиоца дужности.

Месечна плата поштанских радника је, како кажу, у просеку нижа од 60.000 динара, због чега траже увећање од најмање 10 одсто, а за оне са већим примањима три одсто.

Када је реч о накнадама за одсуство запосленима оболелим од ковида, радници траже да се те накнаде обрачунавају у износу од 100 одсто.

Такође, да за запослене који су у изолацији накнада буде 75 одсто и да предузеће врши дотацију накнада на име боловања која падају на терет РФЗО.

Станков најављује да ће протести бити настављени ако не буду испуњени њихови захтеви.

На протесту су, осим радника из Поште у Београду, дошли и запослени тог предузећа из Новог Сада, Ваљева, Крагујевца и других градова.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести