Ремингтон поднео захтев за стечај, други пут у две године

ЊУЈОРК: Америчка компанија Ремингтон Армс поднела је по други пут у последње две године захтев за заштиту од банкрота, јер се нашла у финансијским проблемима делом и зато што су неки трговци увели ограничења на продају оружја због пуцњаве у школама.
puske pixabay.jpg
Фото: pixabay.com

Чувени произвођач пушке "ремингтонке" поднео је захтев за примену Поглавља 11 о заштиту од банкрота америчком стечајном суду за Северни округ Алабаме, јавља Ројтерс позивајући се на податке из поднеска суду.

Компанија је у захтеву навела имовину којом располаже као и обавезе, а износи код те две ставке се крећу у распону од 100 милиона до 500 милиона долара.

Ремингтон Армс је први пут поднео захтев за стечај 2018. године, након што је продаја драматично пала услед чега се компанија суочила с тешкоћама у измирењу обавеза према зајмодавацима.

Исте године, фирма је изашла из стечаја тако што су јој повериоци постали власници.

Амерички малопродавци су увели ограничења на продају оружја након пуцњаве у основној школи "Сенди Хук" у Конектикату 2012. године, у којој је убијено 20 деце и шест одраслих, после чега је политика продаје оружја постала централна тема јавних полемика.

У пуцњави у тој школи је коришћена пушка Ремингтон Бушмастер.

Ремингтон настоји да обори тужбе породица жртава везане за рекламирање оружја ове компаније.

Рочиште је заказано за следећу годину.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести