Руководство Магна: Србија добра за развој и ширење бизниса

АЛЕКСИНАЦ: Руководство канадске компаније "Магна", која је данас у Алексинцу отворила нови погон за производњу аутомобилских седишта у којем ће радити око 1.000 људи, поручило је да је Србија добро место за почетак и ширење бизниса, због фискалне стабилности, развоја инфраструктуре и вредних људи.
ФоНет/Инстаграм председника Србије
Фото: ФоНет/Инстаграм председника Србије

Генерални директор фабрике "Магна" у Алексинцу Витали Артемјев изразио је задовољство што је та компанија, након фабрике у Оџаку, успела да отвори нови погон у Алексинцу и то упркос кризи коју је изазвала пандемија коронавируса.

Истакао је да је, упркос кризи, фабрика изграђена, опрема из различитих фабрика Магна достављена из иностранства у Србију, тестирана, а за то време су и обучени радници.

Артемјев каже да су овде започели посао са Шкода клијенте.

Захвалио је руководству државе на подршци за отварање новог погона у Алексинцу.

Генерални директор фабрике "Магна" у Оџацима Мајкл Колер каже да се фабрици у Србији придружио 2019. године и да се за ово кратко време уверио да овде раде вредни људи захваљујући којима се и отвара нови погон.

Додаје да су из иностранства многе послове пребацили у Србију, запослили велики број људи и обучили их.

Колер је истакао да посао у Магна фабрикама упркос кризи са чиповима у аутомобилској индустрији неће бити заустављен.

Потпредседник Управних послова Магна компаније у Европи Диатер Алтхаус рекао је да су радници у Србији веома вредни и да отварање нове фабрике и њихов успех.

"Захваљујем свим запосленима, сјајно је видети како вредно радите у новој фабрици и драго ми је да данас заједно можемо да славимо отварање ове фабрике", рекао је Алтхаус.

Навео је да пре осам година када су отварали фабрику у Оџацима нису ни сањали да ће само неколико година отворити још један погон у Алексинцу, јер је отварање фабрике и у то време за Магну био изазов.

Алтхаус је истакао да је Србија показала да је одлична локација за развој бизниса, додајући да је Србија за Магну постала централна локација у Европи за производњу и извоз.

Истиче да је главна вредност Србије - квалификовани и вредни запослени.

"Ви сте срце производње", поручио је Алтхаус запосленима, а председнику Србије Александру Вучићу да може да буде поносан на своју земљу и свој народ.

Амбасадор Канаде Норман Гилес истакао је да је Србија у свету препозната као добро место за инвестирање захваљујући фискалној стабилности, развоју инфраструктуре и квалификованим радницима.

"Међународне компаније препознају напоре Владе Србије за стварање бољих услова за долазак страних директних инвестиција", рекао је Гилес и додао да је то препознала и Магна која је одлучила да прошири своје капацитете.

Навео је да је канадска аутомобилска индустрија на светском тржишту веома тражена због својих иновација и додао да Магна то знање дели и са радницима у нашој земљи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести