СЕС за укидање закона о платама у јавном сектору

БЕОГРАД: Социјално - економски савет (СЕС) дао је данас позитивно мишљење за стављање ван снаге закона о привременом уређењу основница за обрачун и исплату плата и других примања код корисника јавних средстава.
Socijalno ekonomski savet/FoNet/Aleksandar Levajković
Фото: FoNet/Aleksandar Levajković/SES

Како су саопштили чланови СЕС-а на конференцији за новинаре, данашњој седници присуствовао је и министар финансија Синиша Мали, који је такође прихватио иницијативу СЕС-а, а та мера ће почети да се примењује од 1. јануара 2020. године.

На конференцији је речено да се тај закон односи на 67.000 запослених у јавно комуналним предузећима и на око 130.000 у јавном сектору, то јест на укупно око 200.000 запослених.

Чланови СЕС-а данас су донели одлуку да министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевић убудуће председава тим телом.

До сада је председник СЕС-а био председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић.

СЕС је договорио и даљи план рада у наредном периоду.

Седници СЕС-а присуствовали су данас и потпредседник Економског и социјалног савета Грчке Георгиос Караникас и председавајући Економско-социјалном савету Републике Српске Драгутин Шкребић, као и представник Савеза самосталних синдиката Србије Душко Вуковић и председник УГС "Независност" Зоран Стојиљковић.

Након конференције за новинаре чланови СЕС-а Србије одржаће и посебну седницу са гостима из Грчке и Републике Српске, а предвиђено је да разговарају о колективном преговарању, решавању проблема миграција и стратегији друштвено - економског развоја.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести