Слаба понуда огрева, цене веће од прошлогодишњих

На стовариштима огрева у Београду понуда угља, дрвета и пелета је слаба како по количинама тако и по врстама, а енергенти који се нуде знатно су скупљи него прошле године.
d

На стовариштима је за Тан‌југ речено да је потражња за огревом ових дана већа него што је била ранијих година у ово време.

Када је о угљу реч тренутно је најзаступљенији, а понегде и једини угаљ Станари из Босне и Херцеговине (БиХ), док Бановића нема.

Смиља Чубровић са стоваришта "Крека" за Тан‌југ је рекла да постоји могућност ланчаног поскупљења код самих добављача у наредном периоду, јер како каже, када један подигне цене, остали га углавном следе.

Са поскупљењем добављача последњих дана суочило се и сама.

"Нова тура пљеваљског угља стиже ми са знатно већом ценом од претходне. Тона угља са превозом сигурно ће коштати око 20.000 динара", рекла је Чубровић.

На стоваришту "Искра" су рекли да угља имају, али не више врста као што је раније био случај и да се цене крећу од 13.000 до 22.500 динара по тони.

Да је доступан готово само угаљ из Босне и да постоји несташица потврдили су за Тан‌југ и са стоваришта "Топли Дом". Цене угља на стоваришту "Топли дом" крећу се од 16.500 до 24.500 динара по тони.

Огревног дрвета на овом стоваришту, како кажу, немају а на стоваришту "Гоод Will - WG" где нема угља, као ни пелета, цене огревног дрвета се крећу од 12.500 до 13.000 динара по метру кубном.

Несташицу пелета на стовариштима нису желели да коментаришу, али сматрају да је максимална цена од 38.000 динара коју је држава одредила мала и неисплатива.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести