Словенци траже поштаре и возаче, плата 750 евра

На сајту Националне службе за запошљавање Србије оглашена су слободна радна места за рад у Словенији, и то у „Поштама Словеније”.
posta slovenije, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Тражи се десет возача за рад у Љубљани, без обзира на занимање, уколико имају трећи стечен стручне спреме и радно искуство на пословима возача од пола године. Потребно је да имају возачке дозволе Б, Ц и Е категорије, лиценцу ЦОД 95, а пожељно је да имају положен курс сигурне вожње. Радни однос је на годину дана, уз пробни рад од два месеца.

Радно време је осам сати на дан, или 40 сати недељно, ради се у три смене, основна бруто плата је 1.003,95 евра, а основна нето 644,45, док је просечна бруто зарада 1.399,61 евра, а просечна нето 869,45. Осим тога, „Поште Словеније” плаћају додатак за прехрану шест евра по радном дану и превоз до радног места у висини 95 одсто цене аутобуске карте. Рок за конкурисање је 29. јул.

Словеначки послодавац запошљава шест поштара

Исти словеначки послодавац тражи и шест поштара, радно искуство није потребно, а потребно је имати трећи степен стручне спреме без обзира на занимање. Потребна је возачка дозвола Б категорије, а пожељна дозвола А категорије. Такође је реч о радном односу на годину дана, уз пробни рад од два месеца. Ради се о теренском раду, радно време је осам сати на дан, а пре почетка тестира се вожња мопеда. Основна бруто плата је 955,89 евра, а нето 617,12, док је просечна бруто плата 1.156,46 евра, а просечна нето 731,17. И за те позиције послодавац исплаћује и додатак за прехрану шест евра по радном дану  и 95 одсто цене аутобуске карте. Рок за пријаву је такође 29. јул.


Потребно и пет електроинсталатера

Словеначка фирма „Трезор” из Птуја преко српског НСЗ-а тражи пет радника на пословима електроинсталатера-електромонтера за рад на пола године, уз могућност запослења на дужи период. Нето зарада је 570 евра, а кандидати морају имати пет година радног искуства у струци. Трошкове смештаја сноси послодавац, који плаћа и лекарски преглед пре заснивања радног односа. Рок за подношење пријава је 21. август.


„Поште Словеније” нуде и посао за 40 помоћних радника, са завршеном основном школом, за припрему пошиљки, чишћење простора и возила, физичке и помоћне послове. Радно искуство није потребно, а треба да имају возачку дозволу Б категорије и пожељан је испит за возача виљушкара. Радни однос заснива се на годину дана, уз два месеца пробног рада. Ради се у сменама, и то осам сати дневно, или 40 недељно. Основна бруто плата је 786,41 евра, а нето 514,54, док је просечна бруто зарада 1.066,67 евра, а просечна нето 680,12. И њима послодавац на то плаћа и шест евра дневно на име додатка за прехрану и 95 процената цене аутобуске карте. Рок за пријаву је такође 29. јул.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести