Србију посетило 49 одсто мање туриста него у периоду јануар-новембар

БЕОГРАД: У Србији је у периоду јануар - новембар боравило 49 одсто мање туриста него у истом периоду прошле године, саопштила је Туристичка организација Србије (ТОС).
korona pixabay
Фото: pixabay.com

Такође, према подацима Републичког завода за статистику, домаћих туриста било је 24 одсто мање у односу на поменути прошлогодишњи период, а иностраних за 75 одсто.

"У новембру је број долазака туриста мањи за 61 одсто, а број ноћења за 46 одсто у односу на исти месец прошле године. У истом месецу број ноћења домаћих туриста мањи је за око 29 одсто, а страних туриста мањи је за 68 одсто, док су у односу на новембар прошле године једино туристи из Израела остварили 42 одсто више ноћења", наводи се у саопштењу.

У ТОС - у наводе да је домаћих туриста у првих 11 месеци ове године највише било у Врњачкој бањи, Сокобањи, Златибору, Копаонику, Београду...

Такође, инострани туристи су у истом периоду највише ноћења остварили у Београду, Копаонику, Новом Саду, Златибору, Врњачкој бањи.

Подсећају да су највећи број ноћења у периоду од јануара до новембра остварили туристи из Босне и Херцеговине, Турске, Русије, Црне Горе, Румуније..

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести