Српски стартап Joberty најбољи на Супернова изазову

БЕОГРАД: Стартап из Србије "Joberty Technologies" најбољи је у категорији маркетиншких технологија на управо завршеном такмичењу “Супернова изазов” на Gitex Future Stars у Дубаију, највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског истока, Северне Африке и Јужне Азије.
dubai
Фото: pixabay.com

“Joberty Technologies” је победио у конкуренцији од преко 750 најбољих стартапова из читавог света и освојио награду од 4.000 долара, а представници стартапа "Joberty" Ђорђе Вукотић и Никола Мијаиловић кажу да им је драго што су представили Србију на прави начин.

"Наш резултат искористићемо и да помогнемо нашој ИТ заједници, јер је управо она одредила наш успех”, додали су. “Joberty” је платформа за запошљавање у ИТ индустрији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама, послодавцима. Умрежавају 30 000 ИТ професионалаца и преко 600 компанија, а своју шансу на GITEXp-у виде у чињеници да је Дубаи најавио увођење 100 000 златних виза за програмере широм света у наредних 5 година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију. “Поред контакта са инвеститорима и ВЦ фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на GITEX-у омогућава", рекао је Никола Мијаиловић оснивач и ЦЕО “Joberty Technologies”.

Влада Србије први пут је представила изабране стартапове из наше земље на “GITEX Future Stars 2021”, који се одржава у оквиру GITEX конференције.

„Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје учешће већ традиционално потврђују највеће светске ИТ компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и више од 750 стартапова из 75 држава који су се представили пред 400 ВЦ фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на GITEX-у и GITEX FUTURE STARS сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене и јако смо поносни на изузетан резултат који је постигнут. Честитамо Joberty-ју на освајању награде и верујем да ће им учешће на овој конференцији и данашња награда бити први корак у освајању глобалне сцене“, рекла је Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Експо Дубаи 2020.

У трци за главну награду, из Србије су учествовали и стартапови који су прошли у полуфинале такмичења: “Deep Blue Sea Studio” који је креирао иновативни софтвер IdeaBuddy, који вам помаже да идеју претворите у бизнис и “Kredium”, први дигиталин брокер у Србији. Поред њих представили су се и “White Lemur”, биотехнолошка компанија за развој иновативних матерјала на бази природних производа и гљива, чији производ - биоспорин може заувек да нас ослободи штетног дејства стиропора на животну среднину, чија је савршена замена.

“Stock Studio” је представио софтверско решење које обједињује јединствени алат за професионалне фотографе и видеографе, док је стартап “ВЛДАМ”, представио аутоматску трговину криптовалутама. Наступ Србије на GITEX-у подржали су Кабинет председнице Владе, ПКС и Развојна агенција Србије.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести