Стабилно функционисање у енергетици, предузимају се све мере

БЕОГРАД: Стање у "Електропривреди Србије" и другим енергетским компанијама у Србији је апсолутно стабилно и нема никаквих проблема у функционисању и снабдевању, а предузимају се озбиљне мере да се такво стање и задржи, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.
a
Фото: Tanjug (video)

Дефинишу се јасне процедуре понашања, поступци запослених, руководилаца како би се одржао несметан рад свих енергетских компанија и обезбедило поуздано стабдевање кључним енергентима, рекао је министар након првог састанка кризног штаба ЈП ЕПС који је одржан данас у ТЕ "Никола Тесла А" у Обреновцу.

Истакао је да су у ЕПС-у спремни да спроведу све мере у борби против корона вируса које ће у наредном периоду доносити председник Александар Вучић и Влада Србије.

Одлуку о формирању кризног штаба на нивоу ЕСП-а донео је в. д. директора тог предузећа Милорад Грчић како би се наставилло стабилно снабдевање електричном енергијом и ограничило ширење корона вируса.

Министар је додао да је седница тог штаба трајала два сата, а да су присуствовали сви кључни људи за производњу и дистрибуцију електричне енергије, стручни људи и органи, синдикати како би се дефинисала приоритетна питања и кључне процедуре.

Наредних дана, како каже, наставиће се са праћењем свих мера и увођењем нових - од решавања питања превоза радника, дезинфекције аутобуса, појачане хигијене, дефинисање процеса рада у свим сегментима и условима.

Настављамо са тиме у континуитету, праћењем, ЕПС је озбиљан систем који има озбиљне процесе рада и водићемо рачуна о сваком од тих сегмената, рекао је Антић.

Министар је рекао да Србија чини максималне напоре како би се сви негативни ефекти болести минимизирали, заштитило здравље становништва, као и да је формирано више штабова у том циљу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести