Табаковић и Светска банка: Стимулативно пословно окружење

БЕОГРАД: Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић истакла је данас на састанку са представницима Светске банке да је економско окружење у Србији стимулативно за пословање, као и да су створене добре основе за одржив раст и развојне активности.
jorgovanka tabakovic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

На састанку одржаном у НБС, било је речи о реализацији актуелних заједничких пројеката, као и о будућој сарадњи, саопштено је из централне банке.

"Свим својим активностима, директно и индиректно, Народна банка Србије ради на подстицању конкуренције и јачању конкурентности", истакла је гувернер. 

Када је реч о иновацијама, Србија показује да може да стане раме уз раме са развијеним земљама, а централна банка свој допринос, између осталог, даје и радећи на стварању модерног и инклузивног тржишта плаћања мале вредности, навела је Табаковић. 

"Стварамо сигурну и ефикасну инфраструктуру за плаћања, као и широк спектар платних инструмената и услуга прилагођене потребама наших грађана и привреде. Са тим циљем смо у октобру прошле године пустили у рад и најсавременији начин плаћања у свету - систем инстант плаћања", нагласила је гуверенер. 

Додал је да су управо то области на којима ће и у наредном периоду централна банка радити како би се олакшало пословање и пословни амбијент учинио још атрактивнијим.

На крају састанка оцењено је да је Србија резултатима доказала да заслужује пуну подршку свих партнера, а представници Светске банке су, истичући да су спремни да се укључе у све области сарадње јер Србија има потенцијал за стопе раста од 7,0 одсто у кратком року, показали да верују у позитивне изгледе Србије, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести