Телеком преузима MYD sports

БЕОГРАД: Комисија за заштиту конкуренције одобрила је компанији HD-WIN, у власништву Телекома Србије, преузимање швајцарске фирме MYD sports, која се бави велепродајом права на емитовање спортских догађаја и такмичења, преноси Нова економија.
telekom
Фото: Ilustracija

"Анализирајући потенцијалне хоризонталне ефекте ове концентрације, Комисија је закључила да њена реализација неће изазвати негативне ефекте на релевантном тржишту”, наводи се у одлуци Комисије за заштиту конкуренције.

Како се наводи, HD-WIN ће купити 63,24 одсто акција MYD, а остатак ће купити друга фирма из Телеком групе, LINK2YU Wetwork са седиштем у Аустрији.

Компанија HD-WIN се бави кабловским телекомуникацијама преко ТВ канала Арена Спорт и носилац је права за емитовање спортских канала на територији Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Хрватске.

Такође има и 100 одсто удела у капиталу привредног друштва EURONEWS д.о.о. Београд, које је регистровано за производњу и емитовање телевизијског програма.

МФирма YD Sports је својевремено била власник девет одсто удела у компанији HD-WIN, али је данас 100 одсто у власништву Телекома.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести