ТОП ЛОКАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ У овим деловима града су НАЈСКУПЉЕ виле и станови, ЦЕНЕ И ПРЕКО 3.000.000 ЕВРА, а ево шта све више КОШТА

И док се у јавности најчешће спомињу цене квадрата у новим зградама и насељима, попут рецимо Београда на води или неком од новоизграђених квартова у Новом Саду, помало у сенци, како и приличи овим лепотицама, остају луксузне виле по Србији.
novi sad centar RH
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Ипак, управо су оне рекордери, када је цена у питању.

Топ локације у престоници су, према портала 4zida.rs, углавном на Дедињу и Сењаку, где кућа не може да се купи без минимум три милиона евра.

Како наводи овај портал, тренутно је најскупље оглашена вила она од 900 квадрата, која се налази у Улици Миће Орловића у Београду, а власник за њу тражи 6.000.000 евра.

У Новом Саду најскупљи стан на Новој Детелинари

Топ локације на којима се тренутно продају луксузне куће у Новом Саду су Телеп, Петроварадин и Поповица, односно Сремска Каменица. Вилама у овом насељу посебно диже цену поглед на Дунав.

Вила на Телепу од 1.200 квадрата продаје се за 3.100.000 евра, док за 10.000 евра мање власник нуди кућу у Сремској Каменици. Вила од 200 квадрата на Поповици је у понуди за чак 2.687.800 евра. У Улици Рачког у Петроварадину оглашена је кућа од 295 квадрата за 2.120.000 евра.

И у Новом Саду има локација на којима се цена квадрата приближава цифри од 10.000 евра. Тренутно најскупљи квадрат је оглашен на Новој Детелинари и власник покушава да га прода за 8.035 евра.

За више о милион евра тренутно се продају три стана у Српској Атини,  а налазе се на Грбавици, у Цара Душана и у Булевару ослобођења.

Купци луксузних некретнина су обично високообразовани појединци, бизнисмени или страни инвеститори. Такође, приметно је повећано интересовање страних држављана за куповину луксузних некретнина у Београду.

Подсећамо, према подацима Републичког геодетског завода (РГЗ), најскупља кућа у првој половини ове године продата је за 4.802.000 евра на Савском венцу.

4zida.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести