У Госпођинцима отворена фабрика за прераду поврћа вредна 4 милиона евра

НОВИ САД: У Госпођинцима, у општини Жабаљ, отворена је фабрика за прераду поврћа немачке компаније „Mamminger konserven - SRB”, инвестиција вредна четири милиона евра, која ће, како је најaваљено, запошљавати око 250 радника.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о компанији чија је основна делатност прерада краставаца које откупљујe од више од 2000 коопераната у нашој земљи. Једна трећина од око 15.000 тона откупљених краставаца прерађиваће се у новоизграђеној фабрици у Госпођинцима.

Ова инвестиција je важна јер ће допринети развоју прехрамбене индустрије у нашој земљи, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, и истакао да је у првих шест месеци ове године забележен раст када је реч о прехрамбеној индустрији у АП Војводини.

„Мере Владе Републике Србије и мере Покрајинске владе дале су резултат. Усмеравамо значајна средства у ову област јер у нашој земљи постоје услови да се инвестира у прехрамбену индустрију“, казао је председник Мировић.

У 2016. години, додао је Мировић, буџет АП Војводине износио је 62 милијарде динара, а 2020. године, имаћемо буџет од 80 милијарди динара, а то је омогућиo развој привреде и пољопривреда, казао је председник Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Имати овакву фабрику у Србији велика је и значајна ствар. Влада Републике Србије уредила је Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди и тиме омогућила запошљавање 22.500 радника по том основу, рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Фото: vojvodina.gov.rs

„После нешто више од годину дана од постављања камена темељца за ову фабрику данас са задовољством можемо рећи да смо заједно направили корак ка будућности у којој ћемо заједно, ову фабрику, уз подршку Владе Републике Србије и Владе СР Немачке наставити да развијамо и проширујемо“, казао је директор „Mamminger konserven“ Клаус Херпел.

О значају ове инвестиције говорили су и амасадор СР Немачке Томас Шиб, директор компаније “Mamminger Conserven- Srbija“ Оливер Угринај и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести