У Новом Саду Међународни сајам туризма од 17. до 19. новембра

НОВИ САД: Међународни Сајам туризма биће организован у јединственом термину од 17. до 19. новембра, а земља-партнер биће Црна Гора.
Novosadski sajam/S. Susnjevic
Фото: Dnevnik.rs

Током више од пола века како овај сајам постоји, пролазио је кроз мноштво трансформација, а ове године се по први пут одваја од великог ЛОРИСТА и постаје засебан.

Нови термин 53. Међународног сајма туризма, креиран је за нове доживљаје и окупиће више од 250 учесника на штандовима излагача из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

Слободан Цветковић генерални директор Новосадског сајма наглашава да је од посебне важности што је ове године земља-партнер Црна Гора.

Сајам је доста колажан, биће доста садржаја, а оно што је суштина и најважније јесте да ће посетиоци имати прилику да купе мноштво ласт минут аранжмана за зимовања и фирст минут за летовања, нагласио је Цветковић.

Он наводи да је тема и акцента Сајма на рециптивном туризму, јер се самим тим доводе туристи на наше тржиште и представљамо наше капацитете.

У хали “Мастер” током три дана трајања Сајма представиће се агенције, организације, институције, пословна удружења, туроператери, хотели, бање, терме, национални паркови, осигуравајуће куће, јавна предузећа, винарије и дестилерије, мали произвођачи хране и пића, као и многе друге туристичке делатности.

Овогодишња земља-партнер Сајма турзима је Црна Гора.

Генерална конзулка Црне Горе у Србији Невенка Ћировић истиче да јој је велико задовољство и част што је управо Црна Гора земља партнер.

За Црну Гору као туристичку дестинацију коју познајте и непознајте, јер Црну Гору сваке године нешто ново примпрема, то је част и велики изазов за нас. Ми смо са задовољством прихватили позив, рекла је Ћировић.

Она је најавила да ће на Сајам доћи црногорски министар економског развоја и туризма, који ће уз министра туризма Србије отворити предстојећи Сајам.

Она наглашава да ће у Нови Сад доћи велики број црногорских туристичких организација.

Како је најављено из организације али и самих учесника, посетиоце Сајма очекују садржајни наступи, сајамски попусти, ласт минут понуде, аранжмани за зимовања, стручни скупови, Гастро изазови и многе друге активности.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић нагласио је да је кључна реч ове манифестације реч “Заједно”, јер сви ми заједно можемо да изнесемо овај Сајам, рекао је Иванишевић.

Мислим да је идеја водиља да када смо заједно можемо да урадимо све. Не постоји тај задатак који не можемо да урадимо и ја се захваљујем Сајму пре свега на иницијативи, а онда и пре свега свима нама што смо се укључили у ову причу, истакао је секретар.

Покрајински секретаријат је годинама уназад велика подршка Сајму и то се подразумева што оправдава и понуда павиљона Покрајинског секретаријата за привреду и туризам Војводине.

Тако ће се на том павиљону првог дана Сајма представљати млади у туризму, док ће други дан бити посвећен региону, а трећи дан приказаће се шароликост читаве Војводине.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести