У ПАНЧЕВУ НОВОГРАДЊА 1.600, У НОВОМ САДУ ОД 1.700 ДО 2.800 ЕВРА, АЛИ СТАРОГРАДЊА Капиталне инвестиције у Србији подижу цене некретнина  

БЕОГРАД: Тржиште некретнина у Србији је у протекле две године доживело процват који ће се наставити захваљујући најављеним капиталним инвестицијама, а велики потенцијал за даљи раст имају локације као што су Панчево, Нови Сад и Ниш, наводи се у анализи специјализованог портала за некретнине 4зида.
nekretnine stanovi cene pixabay
Фото: pixabay.com / dnevnik.rs

Очекује се да ће организација међународне изложбе EXPO 2027 довести до грађевинског бума у Сурчину, не само због изградње изложбеног простора и хотела, већ и због градње логистичких капацитета и складишта, али и стамбених објеката.

"Осим Сурчина и Београда на води, у врху листе дестинација које имају потенцијал за раст су Миријево, Панчево, али и велики градови попут Новог Сада и Ниша, који ће постати права чворишта за бизнис и становање, због најављене изградње неколико ауто-путева и брзих саобраћајница", изјавила је ПР менаџерка портала 4зида Александра Михајловић.

Она додаје да тренутно оглашена цена стамбеног квадрата у Панчеву у староградњи у просеку износи 1.350 евра, а цена квадрата у новоградњи 1.600 евра.

Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Цене квадрата у староградњи у Новом Саду се крећу од 1.700 до 2.800 евра, док се у Нишу цене крећу у распону од 1.220 до 1.900 евра за квадрат.

Капиталне инвестиције могу да значајно утичу на потражњу и цене некретнина, а тренутно пажњу инвеститора и купаца привлаче Миријево, Сурчин, Нови Београд, али и Врачар, Савски венац, као и делови града у близини реке Саве, сматра доцент на Економском факултету у Београду Др Вељко Мијушковић.

Са његовим мишљењем се слаже и представник агенције "Аташе некретнине" Никола Радић.

"Како капиталне инвестиције у Србији последњих година постају све присутније и значајне, реално је очекивати повећање потражње, а затим и повећање цене непокретности, на одређеним локацијама", истакао је Радић.

Он наводи да је један од највећих инфраструктурних пројеката у Србији изградња брзе пруге Београд-Ниш и сматра да ће он имати велики утицај на развој целокупне земље, а пре свега за југ Србије.

Нове фабрике, пруге и коридори који ће настати захваљујући капиталним инвестицијама ће повећати тражњу за стамбеним простором и подићи цене станова, закључује се у анализи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести