Удружења туристичких агенција траже додатну помоћ од владе

БЕОГРАД: Удружења туристичких агенција Србије затражила су данас од владе и ресорних министарстава додатну помоћ у виду бруто минималних плата до краја ове године, као и правну могућност да замрзну делатност предузећа до годину дана како би спречили банкроте и масовна отпуштања радника.
novac pare

Захтев је упућен кабинету премијерке Ане Брнабић, Министарству финансија, Министарству привреде, Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Туристичкој организацији Србије и туристичкој инспекцији, наводи се у саопштењу Удружења туристичких агенција Србије (УТАС).

Како се додаје, иза захтева за додатну помоћ туристичком сектору стоји пет удружења која окупљају више од 4.500 туристичких агенција у Србији - УТАС, Национална асоцијација туристичких агенција Србије (YУТА), Пословно удружење туристичких агенција (АТАС), Асоцијација независних туристичких агенција (АНТАС) и Удружење рецептивних агенција Србије (УРА).

Удружења ће надлежним институцијама представити податке о пословним губицима и образложити наведене мере за које верују да ће омогућити опстанак већине предузећа у туризму, као и очување неколико хиљада радних места, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су многе европске земље већ одредиле додатну помоћ најугроженијим секторима у привреди, међу којима су и туризам и угоститељство.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести