Уговор са MVM отвара врата Европе за Јужну Бачку

БЕОГРАД: Највећа мађарска енергетска компанија MVM Group потписала је стратешки уговор са Манекс Групом Србија, у оквиру које послују компаније “Енерготехника Јужна Бачка” Нови Сад и “Електромонтажа” Краљево, водеће енергетске компаније у Србији и региону Западног Балкана, саопштила је Манекс група.
zbiljic
Фото: Драгољуб Збиљић, председник Манекс Групе, фото: Енерготехника Јужна Бачка

Споразум о стратешкој сарадњи односи се на реализацију заједничких пројеката на пољу изградње комуналне инфраструктуре, а у циљу промовисања прекограничне сарадње између Мађарске и Србије. 

Уговор о стратешкој сарадњи су потписали Драгољуб Збиљић, председник Манекс Групе и Ђерђ Кобор, председник компаније MVM Group.

"Висок квалитет, поузданост и еколошка прихватљивост система које дизајнирају и имплементирају новосадска "Енерготехника - Јужна Бачка" и краљевачка " Електромонтажа", представљају гаранцију да ће MVM Group заједно са искусним партнером, постепено повећавати своје присуство на тржишту Балкана, што је у складу и са регионалном стратегијом ширења MVM групе", наводи се у саопштењу.

Додаје се да, с друге стране, партнерство са MVM групом омогућава Манекс групи и компанијама у њеном саставу, улазак на тржиште Мађарске.

Истиче се да ће на основу Меморандума о разумевању потписаног 15. јула ове године, две стране заједнички радити на унапређењу и остварењу циљева на пољу обновљивих извора енергије и декарбонизације у Србији.

Фото: Đerđ Kobor, predsednik kompanije MVM Group, foto: Energotehnika Južna Bačka

Такође и да ће заједнички учествовати на пројектима изградње и модернизације електрана и преносне мреже и размењивати искуства о законима који су на пољу енергетике од скоро почели да се примењују.

Споразум који је потписан са Манекс Групом први је такав споразум МВМ групе са неком фирмом са простора Западног Балкана, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести