Уручена признања Капетан Миша Анастасијевић

У оквиру пројекта „Пут ка врху”, који је с основном идејом да се афирмише привредно и друштвено стваралаштво пре 19 година покренула „Медиа инвент” из Новог Сада,  су у Галерији Матице српске у Новом Саду уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић” за АП Војводину.
d
Фото: Дневник/Вања Фифа

Признање „Капетан Миша Анастасијевић” за развојне потенцијале припало је председнику општине Мали Иђош Марку Лазићу, а државном секретару у Министарству државне управе и локалне самоуправе др Ивану Бошњаку за унапређење локалне самоуправе. Пример савременог породичног бизниса је власник компаније „Био-електрик” у Зрењанину Драган Божјак, власник „ИНБ – Индустрије намештаја Бајмок” проф. др Жељко Војиновић награђен је за посвећеност науци и предузетништву, а професорка Филозофског факултета у Новом Саду проф. др Љиљана Пешикан Љуштановић за стручност и научни допринос српској и јужнословенској књижевности.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић” за акцију „За здраву и лепшу Србију” уручено је државном секретару у Министарству заштите животне средине Браниславу Блажићу, а професор емеритус Универзитета Привредна академија Нови Сад проф. др Маријана Царић награђена је за животно дело. Најбољи млади менаyер у Војводини је Александар Цицмил из „Промонт групе” Нови Сад, а најбоље мало предузеће је „Инпако” д. о. о. Нови Сад. Председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин награђен је за афирмацију ватрогаства у Србији и професионализам у раду, „Бест изградња” Нови Сад награђена је за најбоље услуге у Војводини, а најбољи менаyер у јавном предузетништву је генерални директор Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге у Кикинди доц. др Данило Фурунyић.

Власнику компаније „Инфограф–Готи” д. о. о. Нови Сад Владу Средојевићу признање „Капетан Миша Анастасијевић” уручено је за иновативност, нове технологије и стандарде, а власнику предузећа „Зорић” д. о. о. у Темерину Војину Зорићу за тржишну позиционираност и друштвену одговорност. Златимир Лалошевић, директор Центра нових технологија из Руме, награђен је за развојну визију.

Директорки Туристичке организације Војводине Наташи Павловић признање је уручено за презентацију туристичких потенцијала Војводине, Архиву Војводине за традицију и очување богатог културно-историјског наслеђа, а Галерији Матице српске за пројекте у области културе. Најбоља развојна агенција у Војводине је „Панонрег”.

Д. Мл.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести