Утврђени механизми контроле боловања у Железари

БЕОГРАД: Министри за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и здравља, Зоран Ђорђевић и Златибор Лончар, разговарали су данас са амбасадором Народне Републике Кине Ли Манчангом и директором ХБИС груп Србија Сонгом Сихаием и том приликом договорили механизам контроле боловања у  Железари Смедерево.
zelezara sastanak, Tanjug
Фото: Tanjug

Како се наводи у саопштењу из Министарства рада, током недавне посете министра Ђорђевића Железари ХБИС груп Србија у Смедереву, руководство га је упознало са радом, али и проблемима са којима се сусреће та компанија, па је на састанку договорен механизам контроле боловања, као и на који начин ће се он спроводити.

Жеља нам је да се проблем боловања, који је неретко предмет злоупотребе, реши на најадекватнији начин. Постоје механизми и ово ће бити једна врста пилот пројекта, који ће, уколико буде дао добре резултате, бити опште примењиван, изјавио је министар Ђорђевић.

Амбасадор Народне Реублике Кине захвалио се министрима Ђорђевићу и Лончару на благовременој реакцији, брзој и адекватном решењу проблема боловања у кинеској компанији ХБИС груп Србија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести