Влада Српске продаје авион, почетна цена 950 хиљада евра

БАЊАЛУКА: Влада Републике Српске одлучила је да прода авион Цесна 525, годину и по дана након што је купила нови који је платила више од 9,5 милиона евра.
avion
Фото: freeimages.com, ilustracija

План је да летелица буде продата на лицитацији за најмање 1,86 милиона конвертибилних марака (око 950 хиљада евра), пише портал capital.ba.

Реч је о једном од два авиона у власништву Републике Српске који је од марта прошле до марта ове године имао 40 летова према бројним европским дестинацијама.

Уколико авион не буде продат на првој, биће заказана друга лицитација. Ако се ни на тој не нађе купац, авион ће бити продат непосредним нагођењем, наводи capital.ba.

Прва понуда не може бити нижа од најниже почетне цене, а свака наредна мора бити за најмање пет одсто виша од претходне.

"Авион се продаје у виђеном стању, по принципу виђено-купљено без могућности накнадних приговора", наводи се у условима продаје.

Право учешћа имају сви који уплате кауцију од 50.000 конвертибилних марака (око 25 хиљада евра), а лицитација ће бити одржана 19. маја на Аеродрому Бањалука.

Capital.ba је раније писао да РС купује авион ‘‘Cessna Citation CJ4’‘, који спада у категорију лаких авиона и који може да превезе до 10 путника на дужим летовима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести