Врбашка Медела купила Раваницу за 320.000 евра

БЕОГРАД: Акционарско друштво "Медела" и званично је постало купац фабрике кондиторских производа "Раваница" јер је у Министарству привреде потписан Уговор о продаји капитала тог предузећа.
Medela Vrbas logo
Фото: Медела Врбас

Фабрика кондиторских производа Раваница из Ћуприје продата је Медели из Врбаса за 320.000 евра, а Медела, чији је сувласник компанија Инвеј, обавезала се да ће у опрему Раванице инвестирати милион евра. 

На продају је било понуђено 100 одсто капитала Раванице по процењеној вредности од 261.000 евра.

Иначе, најпознатији производ те фабрике је "бонжита" а у асортиману има више од 40 производа. 

За учешће у поступку продаје стигло је опет пријава, а 7. септембра на четвртој седници Комисије отворене су понуде учесника у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје капитала. 

Комисија је констатовала да су све понуде достављене у складу са Уредбом и Упутством за понуђаце и да су створени услови за спроводење поступка јавног надметања.

Компанија Медела из Врбаса истакла је највишу понуду у износу од 320.000 евра, која је представљала највишу постигнуту излицитирану цену у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем.

Пре закључења уговора о продаји капитала са проглашеним купцем, Министарство привреде је прибавило мишљење од Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца, о непостојању сметњи на страни купца за закључење Уговора, пише на сајту Министарства привреде.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести