Вучић: Желимо још кинеских туриста, Ер Србија можда да лети до Кине

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да се размишља да Ер Србија у наредном периоду, уз подршку Кине, уведе лет за ту земљу, као и да нам је циљ да, уз добар програм, план и кампању у Кини, привучемо још кинеских туриста и достигнемо бројку од пет милиона ноћења.
w
Фото: Pixabay.com

Вучић је то рекао након састанка са амбасадорком Кине Чен Бо, са којом је, каже, разговарао и о доласку већег броја кинеских туриста у Србију.

“Србија је због свог пријатељског односа према Кини, веома популарна у тој земљи и ми размишљамо да и Ер Србија у наредном периоду, уз подршку Кине, уведе лет, да разговарамо о томе”, рекао је Вучић.

Председник је изнео податак да је 2016. године, до тог тренутка са највећим бројем кинескх туриста, забележено готово 43.000 ноћења.

“Прошле године, забележено је 269.000 ноћења, а ми мислимо да можемо да обезбедимо, и уз добар програм, план и кампању у Кини, да имамо пет милиона ноћења. Не можемо одмах, али смо сигурно да можемо да вишеструко увећамо наше бројеве”, рекао је Вучић.

Председник је рекао да су Кинези у Србији увек добродошли, и да би то драматично ојачало наш хотелијерски, туристички сектор економије.

“Тиме бисмо много тога могли да урадимо у будућности. Тиме би Кинези још боље упознали Србију и могли бисмо да правимо сарадњу и по другим питањима, у науци, вештачкој интелигенцији, роботици…”, рекао је Вучић.

Истакао је да је веома задовољан развојем односа Србије и Кине.

“Захвалан сам за наше пријатељство. Молим Вас да пренесете срдачне поздраве председнику Кине Си Ђинпингу, да га овде очекујемо. Хвала за све”, рекао је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести